Notícies

Totes les notícies

Artadi aconsegueix que el ple de l’Ajuntament aprovi impulsar la ‘tarifa plana fiscal’ per pagar tots els impostos municipals en 10 mensualitats sense interessos

El Plenari municipal aprova una proposició del Grup de Junts per Catalunya a Barcelona que promou un nou sistema de cobrament d’impostos i taxes que beneficia a la ciutadania, és més transparent i amb pagaments més còmodes, i la gestió del mateix Ajuntament, ja que millora la planificació dels ingressos i rebaixa càrrega administrativa
 
La presidenta del grup municipal de Junts per Catalunya a Barcelona, Elsa Artadi, ha aconseguit avui que el Ple de l’Ajuntament aprovi impulsar la ‘tarifa plana fiscal’ per pagar tots els impostos i taxes municipals en 10 mensualitats i sense interessos. El ple del Consell Municipal ha aprovat una proposició del Grup de Junts per Catalunya a Barcelona que promou un nou sistema que beneficia a la ciutadania, és més transparent i amb pagaments més còmodes, i la gestió del mateix Ajuntament, ja que millora la planificació dels ingressos i rebaixa càrrega administrativa.
 
El ple de l’Ajuntament de Barcelona, celebrat aquest matí a la Casa Gran, ha aprovat una proposició del grup de Junts per Catalunya a la capital catalana que acorda que “El Plenari del Consell Municipal insta al govern de la ciutat a implementar una tarifa plana (sistema de pagament per quotes de forma fraccionada mensualment i amb el mateix import per a cada quota) a la ciutadania en el cobrament d’impostos, taxes i preus periòdics, informant-los prèviament i personalment de la possibilitat, de l’import total dels tributs que correspon pagar a cada contribuent en el corrent exercici, i comparant-lo amb els pagaments dels exercicis anteriors.”
 
La proposició de Junts per Catalunya, que ha comptat amb els vots favorables de tots els grups de l’oposició i l’abstenció del Govern municipal, servirà per posar en marxa a l’Ajuntament de Barcelona la ‘tarifa plana fiscal’, una modalitat que permet planificar la despesa sense sorpreses, i facilita el pagament de forma periòdica en terminis d’igual import, sense variacions al llarg de l’any.
 
En el seu torn de defensa de la mesura, la cap del grup de Junts per Catalunya a Barcelona, Elsa Artadi ha contextualitzat aquesta mesura en el fet que el pagament dels impostos i taxes municipals suposa un gran esforç per la majoria de la ciutadania, que es veu obligada a demanar tot sovint un fraccionament o ajornament i pagar-lo a terminis durant l’any.
 
A parer d’Artadi, un dels objectius de l’Ajuntament ha de ser facilitar al màxim el pagament dels tributs a famílies i empreses i emprenedors, això com promoure la transparència i informació a la ciutadania. I per això l’impuls a aquesta tarifa plana. El funcionament seria senzill:
 
• En el moment que s’aproven les ordenances fiscals, l’Ajuntament envia una carta al ciutadà indicant-li quin és l’import de tots els impostos i taxes periòdics que haurà de pagar (IBI, vehicles, guals, cementiri, etc…).
• Amb aquesta carta diu quin és l’import i a quant sortiria el rebut a pagar en 10 mensualitats (de febrer a desembre, excepte l’agost, per exemple).
• Si el ciutadà accepta, cada mes se li carregarà en compte l’import corresponent, sense cap tipus de recàrrec ni despesa de gestió afegida.
 
Artadi ha assegurat que aquest sistema implica un clar benefici pels ciutadans i ciutadanes, “perquè fem que el pagament sigui més còmode en facilitar la seva planificació, tot sabent que cada mes li cobraran un rebut amb la part proporcional. No cal que recordi quin és el calendari fiscal, i tampoc que hagi d’afrontar el pagament total de l’import reclamat”. “També s’incrementa la transparència i la informació a la ciutadania”, ha dit, “ja que se li envia al ciutadà una carta on consta la seva “factura fiscal”, l’import de tots els seus impostos i taxes periòdiques, aquelles que es paguen cada any, i fent la comparativa amb els imports d’anys anteriors”.
 
I també reporta un benefici a l’Ajuntament i la seva gestió dels tributs, ha insistit la presidenta del Junts per Catalunya Barcelona, “ja que es millora la planificació dels ingressos; i també es redueix la càrrega administrativa en baixar també el nombre de sol·licituds d’ajornaments de rebuts, reclamacions…”.
 
Elsa Artadi ha explicat que “la tarifa plana fiscal ja funciona en alguns ajuntaments de Catalunya, i la nova relació que estableix amb els ciutadans i empreses, més transparent, còmoda i fàcil, està sent molt ben valorada”. A parer d’Elsa Artadi, “Barcelona ha de ser capdavantera en una relació eficaç amb la ciutadania, i per això s’ha de sumar a una iniciativa que ja existeix a altres municipis i que beneficia a tots els contribuents i a l’Ajuntament, amb un sistema que dóna més transparència, claredat i eficiència”.
 
La presidenta del grup de Junts per Catalunya ha agraït el vot favorable de tots els grups de l’oposició municipal, i ha lamentat que els regidors del Govern de Comuns i PSC no puguin votar favorablement a la proposta. “Implantar la tarifa plana fiscal és possible, ja només és qüestió de voluntat política”, ha dit Artadi, que també ha justificat la negativa del seu grup a admetre l’esmena que proposava el Govern municipal -que oferia incorporar a l’inici la frase “estudia la possibilitat de…”- “perquè ja no hem proposat un calendari, però no ens podíem quedar amb la fórmula de l’estudiar, que tots sabem que és la que s’utilitza quan es volen diferir les coses”.

 

 

 

Barcelona, 29 de novembre de 2019

Darreres notícies

Els eurodiputats Puigdemont i Comín demanen a la Comissió Europea que actuï per salvar el Delta de l’Ebre

Els eurodiputats de Junts per Catalunya denuncien que Espanya no està aplicant les mesures especials establertes a la …

Més informació

Junts per Catalunya visita la zona de Deltebre devastada pel temporal i proposa la creació d’un ple monogràfic sobre els efectes de Gloria al Delta de l’Ebre

El grup parlamentari reafirma la posició de defensa del president Quim Torra com a diputat del Parlament: “La …

Més informació

Jordi Martí: “l’examen a la seguretat en el primer semestre del nou Govern Colau segueix sent un suspens; el balanç negatiu de l’anterior mandat pesa com una llosa”

El Portaveu del Grup de Junts per Catalunya defensa a la Comissió de Presidència una proposició, aprovada per …

Més informació

Segueix-nos