Notícies

Totes les notícies

Elsa Artadi: “Aquesta sentència és una condemna a la democràcia, la política, el diàleg i a tot un poble”

Conseller Forn: “Mobilitzacions pacífiques, però massives, com sempre hem fet; i independència més que mai”

La portaveu del Grup municipal de Junts per Catalunya a l’Ajuntament, Elsa Artadi, al costat dels regidors Neus Munté, Ferran Mascarell i Jordi Martí, ha llegit el següent comunicat en motiu de la publicació de la sentència del Tribunal Suprem pel procés:

 

Volem expressar tot el suport i solidaritat amb les preses i presos polítics,   companys i companyes, i les seves famílies i amics davant d’una condemna del tot injusta. El dolor i la vulneració de drets que venen patint des de fa dos anys s’allarga en el temps, en un acarnissament intolerable, inhumà, amb la condemna que avui ha fet públic el Tribunal Suprem.

Una condemna de 100 anys de presó per defensar la democràcia, 100 anys de presó per defensar drets, per defensar llibertats. Aquesta sentència no només condemna els presos polítics a 100 anys d’inhumanitat, condemna a tots els que van votar l’1 d’octubre de 2017 i els van voler i no van poder per la violència dels cossos i forces de seguretat de l’Estat espanyol. És una sentència que condemna la democràcia a l’Estat espanyol, que condemna la política, el diàleg i que condemna a tot un poble.

Des de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona rebutgem la sentència que aquest dilluns ha dictat el Tribunal Suprem contra els presos polítics catalans. Defensem la seva innocència; ho hem fet cada dia i avui amb més força. Defensem que deixar votar lliurement al poble mai pot ser considerat un delicte; perquè defensar drets i llibertats mai potser delicte. Se’ls ha condemnat pel delicte de sedició, un delicte profundament antidemocràtic, un delicte que en un Estat de dret no existeix.

Com a Grup Municipal de Junts per Catalunya a Barcelona, quan avui s’ha condemnat el nostre Quim Forn, una persona que ha dedicat tota la seva vida de servei públic a treballar per Barcelona i per Catalunya, volem dir que la seva honorabilitat no està en qüestió, davant de ningú. En aquesta casa, a l’Ajuntament, hi ha molta gent que coneix Quim Forn des de fa molts anys, gent d’altres formacions polítiques, que hi ha treballat i mantingut un tracte personal, però no hi ha ningú, sigui de la formació política que sigui, que el pugui mirar a la cara i li pugui dir que es mereix més de 10 anys de presó.

Així mateix, volem fer arribar el nostre missatge de suport a tots aquells que són perseguits i represaliats per defensar les seves idees de manera lliure, per la manca de llibertat a l’Estat espanyol i per la manca de protecció de la dissidència política; seguirem endavant.

Volem agrair una vegada més les infinites mostres de la ciutadania pel seu suport i per sentir-se interpel·lats avui i cada dia en una lluita i dolor compartits en el dia d’avui.

Hem tingut el privilegi, i ens han fet arribar els seus missatges després de conèixer la sentència tant el conseller Forn com el conseller Rull. Estan més determinats i serens que mai, i ens han transmet dos missatges:

  • Mobilitzacions pacífiques, però massives, com sempre hem fet.
  • Independència més que mai.

Avui, amb una sentència que condemna la democràcia a l’Estat espanyol, que condemna drets i llibertats, l’objectiu polític de la independència és més viu i més just que mai.

Visca Catalunya lliure!

 

 

 

 

Barcelona, 14 d’octubre de 2019

Darreres notícies

Junts per Catalunya aconsegueix l’aprovació al Congrés de la ‘motxilla austríaca’ per acabar amb la dualitat del mercat de treball

Un error de Podemos permet tirar endavant l’esmena de JxCAT a la comissió de reconstrucció El Congrés ha …

Més informació

La Comissió de Reconstrucció aprova una esmena de Junts per Catalunya perquè les Corporacions Locals puguin utilitzar els superàvits i romanents de tresoreria per la crisi de la Covid-19

Tots els grups excepte el PSOE han donat llum verda a l’esmena, que també inclou la no aplicació …

Més informació

El Parlament insta el Govern a crear un fons extraordinari pel món local per pal·liar els efectes de la Covid-19, a proposta de Junts per Catalunya

Altres propostes de Junts per Catalunya aprovades pel ple també reconeixen la feina de la societat civil i …

Més informació

Segueix-nos