Notícies

Totes les notícies

Anna Geli reivindica els llaços grocs com símbol contra la repressió de l’estat i no com a símbol polític

La diputada de Junts per Catalunya assegura que “el carrer és on rau la sobirania de la llibertat de reunió i manifestació” i defensa els espais públics com “l’àgora de reivindicació i protesta”

Geli insta Ciudadanos a no utilitzar llenguatge violent i els emplaça a garantir un debat públic “en pau”

 

El ple del Parlament ha rebutjat la proposició de llei sobre l’ús de símbols a les institucions i la neutralitat dels espais públics, presentada pel Partit Popular, i la proposició de llei de garantiment de la neutralitat institucional en l’espai públic i en les institucions públiques catalanes, de Ciudadanos. La diputada de Junts per Catalunya, Anna Geli, ha defensat la posició del grup parlamentari, que ha rebutjat les dues proposicions de llei i ha al·legat que “no es pot ser neutre a l’espai públic perquè és precisament l’àgora de la reivindicació i la protesta per antonomàsia”“Només als països on no hi ha democràcia han volgut eliminar qualsevol rastre de protesta a l’espai públic i a les institucions”, ha reblat Geli, que ha reiterat la necessitat de vetllar per la seguretat i la garantia dels drets de manifestació, d’expressió i de reunió en l’espai públic. En aquesta línia, ha mostrat preocupació pel que considera legal o no dins l’espai públic en aquests moments a Espanya, “perquè deixa impune les forces de seguretat i en canvi deixa indefens els ciutadans”.

Ambdues proposicions també incloïen la regulació de l’ús de banderes i símbols oficials en l’espai públic, inclosos els llaços grocs, símbol que la diputada de Junts per Catalunya ha reivindicat com a protesta contra la repressió de l’estat espanyol contra els presos polítics i no com a símbol polític. “Fins que no s’acabi amb tota aquesta farsa político-judicial, els llaços grocs, a pesar seu, naixeran, creixeran i es reproduiran fins que tota aquesta causa ignominiosa s’acabi”, ha dit.

Finalment, Geli ha sentenciat que l’objectiu d’aquestes proposicions de llei és “fer caure la societat en un tedi asèptic i propis d’èpoques pretèrites. Es comença regulant el llaç groc i s’acaba prohibint la democràcia”.

 

 

Llei de memòria democràtica de Catalunya

El ple del Parlament de dimecres a la tarda ha donat llum verda a la tramitació de la proposició de llei de memòria democràtica de Catalunya, proposada pel grup parlamentari socialista. El diputat de Junts per Catalunya, Francesc Ten, però, ha remarcat la necessitat d’una llei integral que agrupi les diferents legislacions que regulen la memòria democràtica i ha sentenciat que la que va anunciar el Govern apunta cap aquesta via: “una llei que les fusiona i les transforma en una eina brillant com a objectiu de país”. En aquesta línia, ha demanat que la futura llei que en sorgeixi, hauria de plantejar “el reconeixement del dany moral i històric irreparable que Catalunya com a col·lectivitat va patir amb el cop d’estat i la dictadura franquista”.

 

 

Informe del Síndic de Greuges al Parlament corresponent al 2017

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha presentat un informe al Parlament corresponent a l’exercici i activitat de l’any 2017. El diputat de Junts per Catalunya, Toni Morral, ha valorat l’informe i ha assegurat que “l’any passat és i serà un any excepcional que marcarà un abans i un després en la vida política del país”, i ha destacat que la “violència del passat 1 d’octubre i la violència restarà en la memòria de molts, com també ho estarà l’aplicació del 155” i ha conclòs que l’única sortida al conflicte política que hi ha a Catalunya és el diàleg.

 

 

 

Barcelona, 21 de novembre de 2018

 

Darreres notícies

President Puigdemont: “Fem de cada urna un 1 d’Octubre, i omplim-les amb el vot a Junts per Catalunya”

El president Torra reivindica JxCat com els del “sí al diàleg, sí a l’esperit de l’1 d’Octubre i …

Més informació

Laura Borràs: “Cal passar de símbols a accions. Volem legislar en matèria de violència masclista des del Parlament i que les mesures es puguin aplicar”

La número dos de Junts per Catalunya el 28-A ha denunciat que les tres dones mortes per violència …

Més informació

Junts per Catalunya recorda els presos polítics i exiliats durant la diada de Sant Jordi

Laura Borràs apel·la al pacifisme de la jornada i convida Pedro Sánchez a participar a la festa “del …

Més informació

Segueix-nos

Fes-te voluntari

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.