Notícies

Totes les notícies

Albert Batet sobre els fons europeus per la Covid19: “Són una gran oportunitat perquè les nostres empreses puguin mantenir la competitivitat i l’excel·lència”

Junts per Catalunya denuncia l’infrafinançament que pateix el sector de la salut a Catalunya i urgeix una millora salarial i un major reconeixement de l’Atenció Primària

 

 

Els fons europeus de reconstrucció que rebran els estats membres per tirar endavant projectes per fer front als efectes de la Covid19 “són una gran oportunitat per les gran empreses i també per la petita i mitjana empresa del país que no podem desaprofitar”, tal com ha remarcat el president del Grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, en la sessió de control al Govern d’aquest dimecres. Batet ha instat a una bona coordinació per aprofita al màxim aquests ajuts que permetran garantir la competitivitat de les empreses catalanes “mantenir l’excel·lència amb la recerca i la innovació i ha de permetre que les nostres empreses siguin pioneres en sectors emergents, com la transformació digital o la transició climàtica”.

En una pregunta al conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, Batet ha alertat del risc que el Govern espanyol no faci la feina “com va passar amb el pla turisme” en què l’executiu de Pedro Sánchez no va presentar cap projecte “tot i ser un sector tan estratègic” i s’ha mostrat preocupat perquè “no estigui fent els deures a temps per garantir l’assignació d’aquests 140.000 milions d’euros”. Per això, Batet ha celebrat la creació per part de la Generalitat d’un comitè assessor per gestionar-ho, i ha assegurat que aquesta actitud de “responsabilitat i governabilitat” serà la que mantindrà el govern català “davant la insensatesa de l’Estat d’inhabilitar el president Torra enmig d’una pandèmia”.

 

Recupera la intervenció del conseller Ramon Tremosa a través del nostre canal de YouTube:

 

 

Millor finançament i reforç de l’atenció primària

El diputat de Junts per Catalunya, Lluís Guinó, ha assegurat durant el debat al Parlament sobre la situació sanitària a Catalunya, que la pandèmia ha posat de manifest les mancances del sistema de salut púbica de forma radical i ha reblat que cal reformar-lo. Guinó ha explicat que el Govern ha hagut de fer reorientacions pressupostàries des d’altres departaments per poder fer front a la despesa que ha suposat la Covid-19 i ha reiterat la denúncia de l’infrafinançament que pateix Catalunya: “Catalunya ha de rebre els recursos en consonància amb les aportacions al PIB espanyol. Les despeses en salut que podria fer el Govern seríem més grans que les que en aquests moments es poden fer. No tenim el finançament necessari per dur a terme les accions necessàries”.

D’altra banda, també ha reivindicat el paper de l’Atenció Primària durant la crisi de la Covid-19 i ha lamentat la tensió i estrès que ha patit aquest sector: “L’Atenció Primària necessita més reconeixement, però també uns millors salaris i la possibilitat de poder desenvolupar la seva tasca als diferents espais físics i territorials. És un sistema que està al centre del nostre sistema de salut”, ha dit.

Acció de Govern per fer front a la pandèmia

Entre les iniciatives legislatives relacionades amb la recuperació de la crisi econòmica derivada de la Covid19, en aquest ple també s’ha aprovat continuar tramitant el Projecte de llei de les àrees de promoció econòmica urbana, una llei que la diputada Elsa Artadi ha qualificat de “necessària i urgent” per donar eines al sector a sortir de la crisi. Segons ha remarcat Artadi, aquesta llei afavoreix una relació més directa entre comerciants i administració local i apodera les associacions per promoure una millora de la seva activitat i el seu entorn “amb diàleg entre sector i administració i afavorint la col·laboració públic-privada en proposar iniciatives, lluny dels models d’imposició i decisió des de despatxos per polítics, funcionaris i gestors”.

 

https://twitter.com/JuntsxCatParl/status/1313867459397648384

 

D’altra banda, la diputada i portaveu adjunta de Junts per Catalunya, Gemma Geis, ha explicat que la pandèmia ha comportat un canvi en la manera de treballar i ha tingut un gran impacte en les empreses, autònoms, pimes i en l’administració pública. La implementació del teletreball ha estat “accelerada, abrupta, forçada i sense la preparació d’un entorn adaptat”, ha dit, i per això defensat que cal apostar per la digitalització i el teletreball, però “garantint unes regles de joc de drets i llibertats”.

La diputada de Junts per Catalunya Aurora Madaula ha reivindicat la millora de les condicions de les patrulles de seguretat ciutadana “si volem millorar la imatge i la resposta de la nostra policia de proximitat”, especialment després que les dades de l’últim CEO els Mossos d’Esquadra, protecció civil i la resta dels serveis d’emergències s’hagin estat els més ben valorats pel que fa a l’actuació del Govern durant la gestió de la Covid-19.

La diputada de Junts per Catalunya Marta Madrenas ha urgit treballar de forma col·laborativa entre totes les administracions per revertir els efectes de l’emergència climàtica i ha preguntat al Govern com serà l’actuació de la CORECO i l’Agenda Verda sobre Catalunya i els municipis per reactivar l’economia del país.

 

Barcelona, 7 d’octubre de 2020


 

Darreres notícies

Junts per Catalunya reclama que es decreti l’estat d’alarma a Catalunya per poder aplicar de forma immediata un confinament nocturn

Ho ha traslladat el president del Grup parlamentari, Albert Batet, a la reunió d’aquest vespre de representants parlamentaris …

Més informació

Junts per Catalunya defensa el sistema propi d’emergències de Catalunya davant la recentralització de l’estat espanyol: “Suposaria la seva dissolució”

Aurora Madaula denuncia que l’estat espanyol debati una proposició de llei que recentralitza els serveis d’emergències i de …

Més informació

Borràs: “A la ultradreta se la combat i als governs presumptament progressistes se’ls exigeixen solucions”

Borràs evita l’ús del torn de rèplica per no normalitzar la presència de l’extrema dreta al Congrés: “no …

Més informació

Segueix-nos