Notícies

Totes les notícies

Albert Batet: “Si compartim els costos de la repressió, també hem de fer esforços per compartir una estratègia d’unitat per avançar cap a la independència”

[Entrevista a l’agència Europa Press]

 

El president de Junts per Catalunya al Parlament, Albert Batet, ha demanat a ERC i la CUP entendre que les forces independentistes han de ser aliades: “Si compartim els costos de la repressió, també hem de fer esforços per compartir una estratègia d’unitat per avançar cap a la independència”.

“Això ens obliga a tots. Cal entendre que som aliats. Cadascú pot tenir els seus matisos, però aquests matisos no tenen per què ser negatius”, ha recalcat en una entrevista d’Europa Press.

Així ho ha manifestat després de les recents discrepàncies i polèmiques obertes entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana -socis de Govern- arran de qüestions com la taula de diàleg i la no publicació en el Butlletí Oficial del Parlament de totes les resolucions aprovades en el ple sobre la monarquia.

Després de defensar que és “legítim i democràtic” que hi hagi partits amb estratègies diferents, ha demanat respectar que cadascú pugui defensar el seu projecte polític i els seus matisos, assegurant que això és compatible amb compartir governs de coalició, com el PSOE i Unides Podem al Govern central.

Malgrat aplicar-ho també a les forces independentistes, creu que Junts per Catalunya, ERC i la CUP, alhora, han de donar passos i treballar de forma compartida per fer possible la independència, i abandonar els retrets i picabaralles, perquè d’aquesta manera no aconsegueixen sumar.

Així, ha insistit en la disposició de Junts per Catalunya a concórrer a les eleccions en una llista unitària: “Que no parlem sempre d’això no significa que aquesta proposta tingui data de caducitat; tot el contrari”.

“Si les forces independentistes volen una llista unitària, ja saben on estem. Hem demostrat voluntat de generositat per construir espais transversals i unitaris”, ha sostingut.

A l’espera que el Tribunal Suprem revisi el 17 de setembre la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, Batet ha avisat que seria “esperpèntic” que passés, i més encara en la situació derivada per la pandèmia del coronavirus.

“Que l’Estat volgués inhabilitar el president seria un fet sense precedents. No ha passat mai en la història de la democràcia que s’inhabiliti un president de la Generalitat en exercici. Esperem que no passi. Esperem que la justícia espanyola sigui justa”, ha subratllat.

 

 

Reacció dels independentistes

No ha opinat sobre si cal convocar eleccions abans de pronunciar-se el TS, al·legant que la potestat de convocar-les és del president, però està convençut que, si Torra acaba inhabilitat, els partits independentistes “estarien a l’alçada de les circumstàncies per defensar la sobirania de Catalunya i les seves institucions”.

Però no s’ha pronunciat sobre si al president, en cas d’inhabilitació, hauria de substituir-lo algú de Junts per Catalunya i si hauria de nomenar-se alguna figura per evitar que part de les seves funcions les assumís el vicepresident del Govern i dirigent d’ERC, Pere Aragonès.

“La Presidència hauria de ser de Torra, perquè és el president de la Generalitat”, s’ha limitat a respondre Albert Batet en preguntar-se-li per això.

Sobre si aposta per reeditar l’aliança amb ERC després de les eleccions, ha dit que no contempla una altra alternativa que no sigui un govern independentista, i que no aconseguir-ho seria “un fracàs i comportaria un canvi d’etapa i de paradigma respecte al viscut durant els últims anys”.

 

 

Barcelona, 29 d’agost de 2020.

Darreres notícies

Junts per Catalunya no veu en l’indult una solució al conflicte polític sinó l’exercici del dret d’autodeterminació i l’amnistia

Albert Batet: “És insòlit que al segle XXI un president pugui der inhabilitat per defensar la democràcia i …

Més informació

Albert Batet: “La causa contra el president Torra és una nova mostra de la decadència de la democràcia espanyola”  

El president del Grup parlamentari denuncia que la justícia espanyola actuï de forma “desproporcionada, abusiva i amb una …

Més informació

Cleries retreu a Govern espanyol que parli de memòria democràtica i diàleg mentre l’Estat practica persecució política

“Volen reparar el passat fosc de la guerra civil i la dictadura franquista, cosa que és imprescindible, però …

Més informació

Segueix-nos