Notícies

Totes les notícies

Albert Batet reclama més recursos per Catalunya i apel·la a la responsabilitat individual per fer front a la crisi, perquè “retrocedir, no és una opció”

El president del Grup parlamentari sosté que “el problema no és el ‘dumping’ fiscal’, és el dèficit fiscal. Els 16.000 milions d’euros que van cada any a Madrid i no tornen”

Junts per Catalunya urgeix al Govern noves iniciatives per posar habitatges socials de forma ràpida a disposició de l’emergència i seguir augmentat el parc públic d’habitatges

 

 

El president del Grup parlamentari, Albert Batet, ha reclamat més finançament per Catalunya per afrontar la crisi de la Covid, atendre les famílies vulnerables, ajudar els negocis que han vist paralitzada la seva activitat durant mesos o per reforçar el sistema sanitari. En una intervenció al ple del Parlament, Batet ha assenyalat que “no deixarem de posar sobre la taula la necessitat de disposar de tots els recursos que genera Catalunya amb el seu treball i que ens pertoquen”. Uns diners que han d’anar destinats a reduir l’impacte de les mesures restrictives que s’han aplicat per fer front a la segona onada de la pandèmia i que han colpejat sectors com el de la restauració o l’esport. Tot i així, Batet ha posat en relleu la gestió del Govern “que ha destinat tots els esforços i tots els recursos que té a l’abast, per fer front a aquesta situació”.

En aquest sentit, Batet ha insistit en la necessitat de disposar de tots els recursos que genera Catalunya i s’ha preguntat quantes actuacions es podrien fer si Catalunya disposés dels 16.000 milions del dèficit fiscal. “El problema no és el ‘dumping’ fiscal’, és el dèficit fiscal. Els 16.000 milions d’euros que van cada any a Madrid i no tornen”, ha insistit.

 

 

Batet també ha defensat un equilibri entre salvar economia i salvar vides. “Som un país de petites i mitjanes empreses, de comerços i d’emprenedors. No podem abocar el país a la ruïna ni a la misèria. Depèn de nosaltres, de tots i cadascun de nosaltres”, ha dit, per això ha fet una crida a la responsabilitat individual de cadascú, “ens implica i ens concerneix a tots. De la responsabilitat individual de cadascú en depèn el bé comú. Retrocedir no és una opció, seria devastador per l’estret i feble equilibri entre salut i economia”.

 

Recupera la resposta de la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, a través del nostre canal de YouTube.

 

Recuperació econòmica 

 

El diputat Jordi Munell ha apuntat que si es manté l’economia, es podrà mantenir la sostenibilitat de la sanitat i de l’atenció social, i cal que el Govern implementi mesures que salvin la vida de les persones, però també que salvin les empreses. En aquest sentit, Munell ha criticat que el Govern de Sánchez no hagi fet tot el que té a les seves mans i la seva actitud recentralitzadora amb la gestió dels fons destinats a pal·liar els efectes de la crisi. “Els fons europeus són una oportunitat. I ja sabem que quan els concursos són oberts i transparents, Catalunya s’emporta el 30% dels fons als quals opta Espanya. Però quan ho gestiona Moncloa, Catalunya no s’emporta ni el seu percentatge en població o en PIB”, ha lamentat finalment.

 

Recupera la resposta del conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, a través del nostre canal de YouTube.

 

Efectes de la Covid: més parc públic d’habitatge i major la vulnerabilitat de les dones víctima de violències masclistes

El diputat Toni Morral ha assenyalat l’increment de la demanda d’habitatge social per a famílies vulnerables, però la falta de parc públic d’habitatge per a donar sortida a totes aquestes demandes. “Cal seguir augmentant el parc d’habitatge, amb la construcció d’habitatges protegits de lloguer i sumant altres programes, com el tanteig i retracte, els ajuts per fer front al pagament del lloguer o de la hipoteca”, ha explicat. En aquest sentit, ha celebrat el programa que ha engegat el departament de Territori ‘reallotgem.cat’ que té com a objectiu incrementar el nombre d’habitatges i exigeix una cooperació entre ajuntaments i Govern per poder accelerar aquesta implementació i identificació dels habitatges buits i iniciar les converses amb els propietaris.

https://twitter.com/JuntsxCatParl/status/1334076032941494274

La diputada Anna Geli ha denunciat la vulnerabilitat de les dones víctima de violències masclistes durant la crisi de la Covid i ha instat l’Executiu a treballar per eradicar aquesta xacra. Durant la crisi sanitària s’han posat en relleu problemes a l’hora de denunciar aquestes violències, per això la diputada ha assegurat que “cal articular millor la xarxa que permeti a la dona denunciar sense por a ser revictimitzada i engegar actuacions d’urgència per atendre aquestes dones”.

 

https://twitter.com/geli_anna/status/1334078213820194816

 

Recupera la resposta del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, a través del nostre canal de YouTube.

 

També pots mirar la galeria fotogràfica del ple del Parlament a través del nostre perfil de Flickr:

 

Ple del Parlament (2/12/2020)

 

Barcelona, 2 de desembre de 2020


 

Darreres notícies

Albert Batet: “Això no va d’un decret o una decisió del TSJC. Va de defensar la salut dels catalans i la democràcia”

Francesc de Dalmases reconeix la gestió d’Interior amb els confinaments del Ripollès i la Cerdanya, però reconeix que …

Més informació

Albert Batet: “Mentre els estats europeus aboquen més recursos i ajudes, apliquen moratòries i excepcions, l’estat espanyol s’amaga darrera la bandera i les vacunes i no assumeix responsabilitats”

El president del grup parlamentari ha emplaçat les forces polítiques que tenen representació a Madrid que reclamin els …

Més informació

Junts per Catalunya insisteix que la Llei Celaá no blinda el català a les escoles

La senadora Assumpció Castellví critica “les presses” del Govern espanyol per aprovar la nova Llei Educativa “sense poder-hi …

Més informació

Segueix-nos