Notícies

Totes les notícies

Albert Batet: “Quines garanties processals té el judici després de veure les pèssimes condicions del trasllat a Madrid i la limitació de drets dels presos polítics?”

El Parlament de Catalunya dona llum verda a la tramitació de la proposició de llei per a la supressió del Consell Comarcal del Barcelonès

El portaveu de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha preguntat al president de la Generalitat, Quim Torra, quines garanties processals té el judici contra els presos polítics “després de veure les pèssimes condicions del trasllat a Madrid i la limitació de drets que pateixen”. Durant la seva intervenció al ple del Parlament, Batet ha denunciat que els presos polítics fossin traslladats a Madrid en un espai de menys d’un metre quadrat durant més de set hores o que un agent de la Guàrdia Civil hagi enregistrat un vídeo des del furgó fent mofa de la gent que s’havia desplaçat fins al centre penitenciari de Brians 2 per acomiadar els presos polítics.

“Ens trobem a les portes d’un judici històric. Jutgen l’1 d’octubre, a les urnes i a la democràcia”, ha reblat el portaveu, que ha assegurat que és un judici contra els líders independentistes però també contra els més de dos milions de persones que van anar a votar, “els del sí i els del no”. En aquesta línia, ha sentenciat que l’única sentència possible és l’absolució.

La importància dels consells comarcals

El Ple del Parlament ha donat llum verda a la tramitació de la proposició de llei sobre la supressió del Consell Comarcal del Barcelonès. La diputada de Junts per Catalunya, Anna Erra, ha agraït la implicació dels grups parlamentaris en la redacció d’aquesta proposició i ha assegurat que durant el procés de supressió s’actuarà “preservant el servei i els drets de les persones afectades”. Tot i així, Erra ha assegurat que es tracta d’un cas excepcional i ha defensat els consells comarcals com uns ens necessaris perquè presten serveis bàsics, garantint l’equilibri territorial i la igualtat d’oportunitats per a tots els ciutadans”. “Com a país tenim molt clara la importància de les comarques i els consells comarcals. Són la identitat del nostre país, un exemple de defensa política d’un espai i d’un territori”, ha sentenciat finalment.

Eradicació de la violència masclista

La diputada de Junts per Catalunya, Marta Madrenas, ha valorat positivament que el Govern hagi engegat un protocol contra les violències sexuals en espais d’oci a Catalunya. Tot i així, Madrenas ha traslladat la seva preocupació “per la forta presència dels patrons masclistes entre la gent jove”, remetent-se al cas més recent de Sabadell o el cas de La Manada.

L’aprovació dels pressupostos de la Generalitat

En matèria de pressupostos i funció pública i tributària, la diputada de Junts per Catalunya, Teresa Pallarès, ha defensat els comtes de la Generalitat com uns pressupostos “pensats per garantir els serveis públics, assegurant la prosperitat de tots i totes les ciutadanes d’una forma responsable i sostenible, atenent la redistribució i la cohesió social”. En aquesta línia, la diputada ha apel·lat a la responsabilitat i coherència per donar suport a uns pressupostos “responsables pel país”.

 

 

Barcelona, 6 de febrer de 2019

Darreres notícies

Jordi Sànchez: “Si cal incrementarem el conflicte per guanyar el diàleg que ara es nega i després guanyar la solució al conflicte: l’autodeterminació”

(Entrevista a l’Agència Europa Press)   El diputat de Junts per Catalunya al Congrés, Jordi Sànchez, ha assegurat …

Més informació

La consellera Budó demana anar massivament a la manifestació de l’11-S perquè “la Diada ha d’anar més enllà dels partits”

(Entrevista a l’Agència Europa Press) La consellera de la Presidència i portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó, ha …

Més informació

Jordi Sànchez: “La competència electoral entre independentistes ho contamina tot i pot convertir-se en la causa de grans ineficiències i ineficàcies de la sobirania”

(Entrevista a l’Agència Europa Press) El diputat de Junts per Catalunya al Congrés Jordi Sànchez ha rebutjat un …

Més informació

Segueix-nos

Fes-te voluntari

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.