Notícies

Totes les notícies

Albert Batet: “Que el 80% dels espanyols cregui que hi ha un problema de democràcia a l’Estat demostra la gran diferència de maduresa entre la societat i la política espanyoles”

El Parlament aprova la llei de ports i transports que permet simplificar, millorar i modernitzar el sistema portuari català 

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya al Parlament, Albert Batet, ha reivindicat el diàleg i la solució política al conflicte entre Catalunya i l’Estat i ha defensat que és la via que prefereix una majoria de la societat espanyola. Batet s’hi ha referit aquest dimecres durant la sessió de control al Parlament de Catalunya on ha fet valer els resultats de l’enquesta “Percepció sobre el debat territorial a Espanya”, elaborat pel departament de la Presidència i el Centre d’Estudis d’Opinió, que assenyala, entre d’altres qüestions, que el 80% de la societat espanyola se sent insatisfeta amb el funcionament de la democràcia a l’Estat.

“Aquestes dades demostren la gran diferència de maduresa entre la societat i la política espanyola i els estaments de poder que se’n deriven”, ha apuntat Batet que també ha recordat que, segons l’enquesta, una majoria de la societat reconeix que cal una solució política al conflicte i que passa per diàleg i la negociació. Igualment, el president del grup parlamentari ha destacat que els ciutadans espanyols suspenen la monarquia i els tribunals de justícia i que la majoria defensa que el dret d’autodeterminació podria estar inclosa en la Constitució Espanyola.

 

Al seu torn, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha reclamat un diàleg seriós i amb contingut amb l’Estat espanyol, “de govern a govern. És evident que els 23 diputats independentistes al Congrés dels Diputats aniran a defensar el dret a l’autodeterminació de Catalunya i la fi de la repressió i l’amnistia”. “Hem de ser capaços de poder parlar de tot això, però també necessitem en aquest diàleg mesures de garanties”, ha seguit el president, emplaçant el president Pedro Sánchez a parlar de tot, lliurement, d’entitat política a entitat política.

 

Recupera la intervenció del president de la Generalitat, Quim Torra, a través del nostre canal de YouTube:

 

 

L’ascens de l’extrema dreta a Espanya, un perill també per Europa

El vicepresident del Parlament, Josep Costa, ha advertit del perill que suposa per Europa de l’auge de l’extrema dreta a l’Estat espanyol. Costa ha assegurat que “la deriva autoritària de l’Estat espanyol està arrossegant Europa a fer coses que no haurien de passar mai”, tot recordant que Antonio Tajani no va permetre que el president Carles Puigdemont i els consellers Toni Comín i Oriol Junqueras fossin escollits diputats al Parlament Europeu. “La resposta repressiva espanyola està comprometent Europa, l’intent de retallar la democràcia a Catalunya i a l’Estat posa en risc la democràcia europea”, ha sentenciat Costa i ha emplaçat Europa que “es desmarqui” de l’Estat espanyol, “no permetem que s’instrumentalitzin les institucions europees per perseguir els dissidents i barrar el pas als representants del poble”.

 

Recupera la intervenció sencera del vicepresident del Parlament, Josep Costa, a través del nostre canal de YouTube:

 

 

Aprovació de la llei de ports i transports

El ple del Parlament ha aprovat, amb un ampli consens, la Llei de ports i de transports en aigües marítimes i continentals, una proposició de llei impulsada per Junts per Catalunya i el grup Republicà. Aquesta llei incorpora mesures que tenen com a objectiu simplificar els tràmits administratius de l’activitat nàutica, millorar l’eficiència de la gestió dels ports i també eines per lluitar contra el canvi climàtic, amb la regulació dels abocaments, els tractaments de residus i la prevenció de la contaminació atmosfèrica i acústica, entre d’altres. La nova llei també introdueix una moratòria de set anys per construir nous ports, amb l’objectiu d’afrontar les oportunitats de futur del sector.

El diputat Ferran Roquer ha explicat que Roquer ha explicat que la llei “pretén aprofitar al màxim els ports actuals”, en un territori que s’estén al llarg de 780 km de costa i amb la presència de 47 ports. Mentre que el conseller de Territori i sostenibilitat, Damià Calvet, ha destacat que la nova llei “és una oportunitat per al sector nàutic com a motor econòmic i per al país, davant l’emergència climàtica”. Tots dos també han destacat que la llei la va defensar i impulsar el conseller Josep Rull a la passada legislatura.

 

https://twitter.com/joseprull/status/1199677769610940418?s=20

 

Recupera les intevencions del diputat de Junts per Catalunya, Ferran Roquer, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, a través del nostre canal de YouTube:

 

Mesures per fer front a l’emergència climàtica

En la sessió plenària els diputats Toni Morral i Pep Puig han defensat la necessitat d’emprendre mesures per fer front a l’emergència climàtica i impulsar el Pacte Nacional per la Transició energètica. Puig ha instat a treballar per reduir un 8% anual les emissions de gasos d’efecte hivernacle “si volem complir amb els compromisos internacionals” en aquesta matèria. “Fer-ho és un repte que necessita la complicitat de tota la societat”, ha apuntat.

Per la seva banda, Toni Morral ha instat les institucions “a generar marcs estables que comportin seguretat jurídica per tal que la implantació d’energies alternatives es faci amb garantia i de manera continuada”. “Cal crear escenaris que permetin de forma efectiva reduir l’emissió de combustibles fòssils i que l’energia nuclear tendeixi a la seva desaparició per tal que les renovables emprenguin el protagonisme absolut del nou model energètic de Catalunya”, ha conclòs el diputat.

 

Recupera les intervencions dels diputats de Junts per Catalunya Toni Morral i Pep Puig a través del nostre canal de YouTube:

 

 

 

Barcelona, 27 de novembre de 2019


 

Darreres notícies

Formacions polítiques i entitats independentistes denuncien que l’Estat espanyol segueix incomplint els dictàmens de l’ONU que exigeixen l’alliberament dels presos polítics un any després de la seva publicació

Els dictàmens van ser fruit d’una acció conjunta i coordinada entre l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i les …

Més informació

Els diputats de Junts per Catalunya han donat un total de 52.600 euros a projectes per fer front a la Covid-19

Els diputats de Junts per Catalunya han donat un total de 52.600 euros a projectes per fer front …

Més informació

Junts per Catalunya aposta per una transformació massiva del sector de l’automòbil i polítiques sòlides que facilitin la innovació i transferència de coneixement

Glòria Freixa demana a l’estat espanyol que escolti les organitzacions internacionals quan adverteixen de la vulneració de drets …

Més informació

Segueix-nos