Notícies

Totes les notícies

Albert Batet: “L’Estat espanyol està més preocupat de frenar l’independentisme que d’aturar la pandèmia”

El president del Grup parlamentari ha explicat que Junts per Catalunya presentarà al Debat de Política General un seguit de propostes de resolució socials que ajudin a superar la crisi de la Covid-19

 

 

El president del Grup parlamentari, Albert Batet, ha acusat l’Estat espanyol d’estar “més preocupat de frenar l’independentisme que d’aturar la pandèmia” davant la possibilitat que es plantegi la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, que aquest dijous està citat al Tribunal Suprem acusat de desobediència per haver penjat una pancarta demanant la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats al balcó del Palau de la Generalitat. En aquest sentit, ha assegurat que enmig d’una crisi sanitària, econòmica i social, “com es pot justificar ‘el govern més progressista de la història’ davant d’Europa que s’inhabiliti un president de la Generalitat de Catalunya per posar una pancarta amb la paraula llibertat”.

 

En aquest context, Batet ha emplaçat la resta de formacions independentistes a treballar per la unitat davant una possible inhabilitació, però ha apuntat que “la unitat no és només una data electoral, sinó què fem per aconseguir la independència, llavors ja vindrà el quan i com”. El president del Grup parlamentari ha considerat que el Debat de política general “pot ser una oportunitat per tornar a trobar la unitat”.

 

De cara al debat que se celebrarà aquesta setmana, Albert Batet ha explicat que Junts per Catalunya presentarà un seguit de propostes de resolució socials que ajudin a superar la crisi de la Covid-19. D’entre les mesures, Batet ha assenyalat que, entre d’altres, es demanarà garantir que el repartiment dels fons europeus tingui un clar accent territorial: que no s’ho quedi tot Madrid; el permís retribuït dels pares amb fills en quarantena; o bé flexibilitzar objectius de dèficit del 0% a l’1%. “Afrontem aquest debat amb la voluntat de posar en relleu que la gestió solvent i la confrontació intel·ligent són dues cares de la mateixa moneda”, ha conclòs.

Barcelona, 15 de setembre de 2020


 

Darreres notícies

Elsa Artadi: “El 14-F hem d’assegurar unes eleccions amb les millors garanties sanitàries, que tothom pugui votar i que la informació arribi a tots els electors”

Junts per Catalunya aposta per una reducció del cost de la campanya electoral: “Els partits polítics hem de …

Més informació

Albert Batet reclama més recursos per Catalunya i apel·la a la responsabilitat individual per fer front a la crisi, perquè “retrocedir, no és una opció”

El president del Grup parlamentari sosté que “el problema no és el ‘dumping’ fiscal’, és el dèficit fiscal. …

Més informació

Junts per Catalunya remarca la importància del sector químic al sud de Catalunya i demana fer compatible aquesta indústria amb el futur, la salut i seguretat del territori

Albert Batet apel·la a la responsabilitat col·lectiva per no fer passes enrere en la lluita contra la Covid: …

Més informació

Segueix-nos