Notícies

Totes les notícies

Albert Batet lamenta que la legislatura acabi com va començar “amb les grapes de la repressió de l’estat damunt la sobirania de les institucions del país”

El president del Grup parlamentari demana actuar amb solvència i rigor, “entenent la prioritat de les persones i entenent que Catalunya necessita tots els recursos”

Gemma Geis demana responsabilitat compartida a l’hora de gestionar la pandèmia: “Defensem i volem un model de Catalunya amb una societat madura, en què els ciutadans exerceixin les seves responsabilitat, ara mateix això és minimitzar la mobilitat i interacció social”

 

 

El president del Grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha lamentat aquest dimecres al ple del Parlament que la legislatura hagi acabat com va començar: “Amb les grapes de la repressió de l’estat damunt la sobirania del Parlament de Catalunya i de les nostres institucions, amb repressió, presos polítics i exiliats”. Així mateix, Batet ha recordat que sumat a aquesta crisi democràtica que hi ha a l’estat espanyol, el Govern també ha de gestionar una crisi econòmica i social derivada de la pandèmia. Per això ha demanat actuar amb solvència i rigor, “entenent la prioritat de les persones i entenent que Catalunya necessita tots els recursos”. “Són recursos necessaris per hospitals, residències, autònoms i les persones que ara mateix són necessaris aquests recursos”, ha reblat.

Responsabilitat compartida

 

 

La portaveu del Grup, Gemma Geis, ha demanat responsabilitat compartida a l’hora de gestionar la pandèmia, després de conèixer les últimes dades epidemiològiques, que han anat a l’alça. Geis ha defensat la feina que ha dut a terme el Govern, però també ha apel·lat a la ciutadania a contribuir en aquesta reducció i millora de les dades: “Defensem i volem un model de Catalunya amb una societat madura, en què els ciutadans exerceixin les seves responsabilitats. Ara mateix això és minimitzar la mobilitat i interacció social”. En aquesta línia, la diputada ha traslladat el suport a les mesures que desenvolupi el Govern: “Qualsevol mesura innovadora, transformadora, qualsevol pla pilot, nosaltres donarem suport. Cal sentit d’estat, sentit del moment i ajudar a la ciutadania, això és preservar l’interès de país, de la ciutadania i no els interessos electorals”.

Pèrdua de biodiversitat a Catalunya i el català a l’era digital

 

 

La diputada de Junts per Catalunya Imma Gallardo ha lamentat les últimes xifres sobre l’estat de la biodiversitat a Catalunya i ha remarcat la importància de la conservació i preservació del medi natural. “No ens podem quedar de braços plegats davant la pèrdua d’animals, i en definitiva, davant la pèrdua de la biodiversitat en el territori català”, ha dit.

 

Recupera la rèplica del conseller Damià Calvet a través del nostre canal de YouTube.

 

 

La diputada Montse Macià ha celebrat la creació del projecte artificial ‘Aina’ que té per objectiu evitar l’extinció digital del català i la seva normalització competitiva “enmig d’un món complex i global i en un estat l’espanyol que l’invisibilitza”. Per això ha agraït al Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública “aquesta aposta per fer possible la pervivència del català a través de la intel·ligència artificial i que d’aquí un temps tota la ciutadania de Catalunya que ho vulgui tingui una eina útil per interactuar en català dins el món digital”.

 

Recupera la rèplica del conseller Jordi Puigneró a través del nostre canal de YouTube.

 

Barcelona, 16 de desembre de 2020


 

Darreres notícies

Albert Batet: “Això no va d’un decret o una decisió del TSJC. Va de defensar la salut dels catalans i la democràcia”

Francesc de Dalmases reconeix la gestió d’Interior amb els confinaments del Ripollès i la Cerdanya, però reconeix que …

Més informació

Albert Batet: “Mentre els estats europeus aboquen més recursos i ajudes, apliquen moratòries i excepcions, l’estat espanyol s’amaga darrera la bandera i les vacunes i no assumeix responsabilitats”

El president del grup parlamentari ha emplaçat les forces polítiques que tenen representació a Madrid que reclamin els …

Més informació

Junts per Catalunya insisteix que la Llei Celaá no blinda el català a les escoles

La senadora Assumpció Castellví critica “les presses” del Govern espanyol per aprovar la nova Llei Educativa “sense poder-hi …

Més informació

Segueix-nos