Notícies

Totes les notícies

Albert Batet: “Espanya no té projecte per Catalunya i davant d’aquesta antipolítica nosaltres oferim consens, debat, pluralitat, llibertat i República”

 La diputada de Junts per Catalunya Anna Erra celebra que el Govern recuperi el PUOSC, una “fita important pels municipis del país” 

El portaveu de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha acusat el govern espanyol de “no tenir projecte per Catalunya i no oferir cap futur pel país” en el ple d’aquest dimecres al matí i n’ha criticat la manca de transparència en relació amb les informacions publicades sobre els serveis d’intel·ligència espanyols i l’imam de Ripoll; l’espionatge polític a la Generalitat i als departaments d’exteriors o la por a abordar el conflicte català.

 

Albert Batet: “Prefereixen eleccions al diàleg i solucions; no respectant els resultats de les eleccions; no respectant la sobirania del Parlament quan es reprova el rei o suspenent els presos polítics diputats al Congrés, alterant els vots de la ciutadania”

 

Durant una pregunta al president de la Generalitat, Quim Torra, el portaveu del grup parlamentari ha lamentat que Espanya estigui instal·lada en l’antipolítica: “Prefereixen eleccions al diàleg i solucions; no respectant els resultats de les eleccions; no respectant la sobirania del Parlament quan es reprova el rei o suspenent els presos polítics diputats al Congrés, alterant els vots de la ciutadania”. I d’avant d’aquesta antipolítica, des de Catalunya seguim oferint “consens, debat, pluralitat, llibertat i República”.

Al seu torn de rèplica, el president de la Generalitat ha refermat que si en 14 mesos el president del govern espanyol no ha donat a conèixer la proposta que tenen per a Catalunya és perquè “no en tenen. No hi ha hagut mai una proposta per solucionar el conflicte polític de Catalunya”. Pel president, davant d’aquesta situació, Catalunya “ha de seguir fent la seva via” i debatent sobre el seu futur en processos com el debat que haurà d’engegar la societat civil un cop finalitzada la tasca que havia engegat el Consell assessor pel debat constituent. “Tenim una gran oportunitat de participar en construir aquella Catalunya que somiem. No tinguem por de fer tots els debats que pertoquin”, ha reblat el president, que ha apuntat que caldrà traslladar a la cambra les conclusions d’aquest debat perquè es discuteixin en aquest Parlament.

 

 

La recuperació del PUOSC, una reivindicació clau del món local

D’altra banda, la diputada de Junts per Catalunya Anna Erra ha celebrat que un dels primers objectius del Govern hagi estat la recuperació dels projectes pendents al món local, en concret s’ha referit a la nova convocatòria dels Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), l’instrument que afavoreix la cooperació econòmica entre les diferents administracions locals de Catalunya. Com a alcaldessa de Vic, ha auntat que la recuperació del PUOSC és una fita important pels municipis ja que impulsa accions perquè els ens locals puguin establir sinergies, afavorint el desenvolupament econòmic i adreçat a millorar la vida dels ciutadans”.

 

 

Barcelona, 24 de juliol de 2019

 


 

Darreres notícies

Jordi Sànchez: “Si cal incrementarem el conflicte per guanyar el diàleg que ara es nega i després guanyar la solució al conflicte: l’autodeterminació”

(Entrevista a l’Agència Europa Press)   El diputat de Junts per Catalunya al Congrés, Jordi Sànchez, ha assegurat …

Més informació

La consellera Budó demana anar massivament a la manifestació de l’11-S perquè “la Diada ha d’anar més enllà dels partits”

(Entrevista a l’Agència Europa Press) La consellera de la Presidència i portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó, ha …

Més informació

Jordi Sànchez: “La competència electoral entre independentistes ho contamina tot i pot convertir-se en la causa de grans ineficiències i ineficàcies de la sobirania”

(Entrevista a l’Agència Europa Press) El diputat de Junts per Catalunya al Congrés Jordi Sànchez ha rebutjat un …

Més informació

Segueix-nos

Fes-te voluntari

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.