Notícies

Totes les notícies

Albert Batet: “És un judici nul. Si demanem la llibertat del vicepresident Junqueras, per coherència també hem de demanar que s’apliqui un tercer grau per als presos polítics”

(Entrevista a l’Agència Europa Press)

 

El president de Junts per Catalunya al Parlament, Albert Batet, ha defensat que si des del seu espai polític demanen la llibertat de l’ex-vicepresident i líder d’ERC, Oriol Junqueras, “és de justícia” demanar un tercer grau penitenciari per als altres presos independentistes.

“S’han vulnerat drets d’immunitat, és un judici nul. Si demanem la llibertat de Junqueras, per coherència hem de demanar que, de manera imminent, s’apliqui un tercer grau per als presos”, ha reivindicat en declaracions a Europa Press després de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE).

La setmana passada, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, no va descartar “algun canvi” en la proposta de grau concedit als presos independentistes després de la sentència del TJUE, i la coordinadora de l’Advocacia de Catalunya va reclamar a la Generalitat que ho apliqués.

Batet també s’ha referit a la situació dels qui estan fora d’Espanya, com la del president Puigdemont i alguns consellers, i assegura que han patit “dos anys durs i una persecució política, judicial, mediàtica i personal“.

“L’Estat no ha aconseguit emmanillar-los ni silenciar-los, i ara poden fer arribar la seva veu des del cor de la Unió Europea al Parlament Europeu”, ha advertit.

Per això, ha reivindicat la utilitat de “l’estratègia de l’exili”, i ha destacat els rèdits que ha comportat i el que aportarà.

 

 

 

Barcelona, 30 de desembre de 2019.

Darreres notícies

Junts per Catalunya aconsegueix l’aprovació al Congrés de la ‘motxilla austríaca’ per acabar amb la dualitat del mercat de treball

Un error de Podemos permet tirar endavant l’esmena de JxCAT a la comissió de reconstrucció El Congrés ha …

Més informació

La Comissió de Reconstrucció aprova una esmena de Junts per Catalunya perquè les Corporacions Locals puguin utilitzar els superàvits i romanents de tresoreria per la crisi de la Covid-19

Tots els grups excepte el PSOE han donat llum verda a l’esmena, que també inclou la no aplicació …

Més informació

El Parlament insta el Govern a crear un fons extraordinari pel món local per pal·liar els efectes de la Covid-19, a proposta de Junts per Catalunya

Altres propostes de Junts per Catalunya aprovades pel ple també reconeixen la feina de la societat civil i …

Més informació

Segueix-nos