Notícies

Totes les notícies

Albert Batet: “És un judici nul. Si demanem la llibertat del vicepresident Junqueras, per coherència també hem de demanar que s’apliqui un tercer grau per als presos polítics”

(Entrevista a l’Agència Europa Press)

 

El president de Junts per Catalunya al Parlament, Albert Batet, ha defensat que si des del seu espai polític demanen la llibertat de l’ex-vicepresident i líder d’ERC, Oriol Junqueras, “és de justícia” demanar un tercer grau penitenciari per als altres presos independentistes.

“S’han vulnerat drets d’immunitat, és un judici nul. Si demanem la llibertat de Junqueras, per coherència hem de demanar que, de manera imminent, s’apliqui un tercer grau per als presos”, ha reivindicat en declaracions a Europa Press després de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE).

La setmana passada, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, no va descartar “algun canvi” en la proposta de grau concedit als presos independentistes després de la sentència del TJUE, i la coordinadora de l’Advocacia de Catalunya va reclamar a la Generalitat que ho apliqués.

Batet també s’ha referit a la situació dels qui estan fora d’Espanya, com la del president Puigdemont i alguns consellers, i assegura que han patit “dos anys durs i una persecució política, judicial, mediàtica i personal“.

“L’Estat no ha aconseguit emmanillar-los ni silenciar-los, i ara poden fer arribar la seva veu des del cor de la Unió Europea al Parlament Europeu”, ha advertit.

Per això, ha reivindicat la utilitat de “l’estratègia de l’exili”, i ha destacat els rèdits que ha comportat i el que aportarà.

 

 

 

Barcelona, 30 de desembre de 2019.

Darreres notícies

Jordi Martí: “l’examen a la seguretat en el primer semestre del nou Govern Colau segueix sent un suspens; el balanç negatiu de l’anterior mandat pesa com una llosa”

El Portaveu del Grup de Junts per Catalunya defensa a la Comissió de Presidència una proposició, aprovada per …

Més informació

JuntsxCat aconsegueix l’acord unànime a l’Ajuntament per instar el Govern Colau a reclamar al de Sánchez la millora integral de Rodalies, i acabar el corredor Mediterrani i els accessos ferroviaris al Port

  El Portaveu del Grup de Junts per Catalunya, Jordi Martí, defensa aquesta Proposició a la Comissió d’Urbanisme …

Més informació

JuntsxCat pacta amb el Govern Colau que eliminarà el risc per proximitat d’amiant de cinc escoles de l’Eixample i Sant Andreu abans d’iniciar el curs que ve

A la Comissió de Drets Socials de l’Ajuntament, el Grup de Junts per Catalunya arrenca també a l’executiu …

Més informació

Segueix-nos