Notícies

Totes les notícies

Albert Batet: “Ens comprometem a fer un país millor, lluitar contra la repressió i el feixisme, i a fer-ho amb radicalitat democràtica”

El portaveu apel·la a mantenir la unitat “perquè per fer-ho possible ens cal tothom” i ladignitat “perdefensar les nostres institucions,els nostres drets

El portaveu de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha refermat el compromís de “treballar per fer un país millor i de lluitar contra la repressió i el feixisme”, i ha assegurat que se seguirà fent amb radicalitat democràtica “defensant les institucions, el vot i la posició de cadascú, sempre de manera cívica i pacífica, i sense acceptar mai l’ús de violència”. Batet n’ha parlat aquest dimecres durant el Debat de política general, on ha apel·lat a mantenir la unitat i la dignitat demostrada els dies 1 i 3 d’octubre de l’any passat per “fer efectiva la República”.

Aquest compromís per fer efectiva la República “només ho aconseguirem si ens mantenim units en la diversitat, si treballem per la gent i amb la gent”, ha apuntat el portaveu del grup parlamentari, que ha assegurat que la unitat és la millor resposta al mandat de l’1 d’octubre, el 27 d’octubre i el de les eleccions del 21 de desembre. També ha apel·lat a seguir treballant per defensar la dignitat “de les nostres institucions, per defensar els nostres drets” i a seguir treballant per la restitució del president Puigdemont.

Batet ha posat l’accent en la diversitat com a element distintiu i de riquesa de Catalunya, i ha assegurat que “sense aquesta diversitat, aquest país no s’entendria”tot adreçant-se a la líder de l’oposició i reblant que “no ho aconseguiran, per molt que ho intentin, no ens dividiran, perquè Catalunya és diversa, i la diversitat ens fa més rics”. En aquest punt ha recordat a Ciutadans que “vostès són els que han nascut per dividir”, remarcant la confrontació com a eix principal de les seves polítiques”i ha sentenciat que el camí a seguir no és el de la confrontació, sinó el d’avançar en el camí de la República, “cap a un país més pròsper, cohesionat i socialment més just”.

Després de l’anunci ahir del president de la Generalitat, Quim Torra, en què instava a Pedro Sánchez a fer una proposta per resoldre el conflicte català, el portaveu de Junts per Catalunya ha lamentat que el govern central l’hagi rebutjada en menys de 24 hores i ha assegurat que “el marge s’ha acabat. La gent hi és i no esperarem eternament. Si la proposta per part del PSOE no arriba, el govern català actuarà amb determinació”, ha sentenciat.

En el seu discurs, Batet també ha recordat que ara fa un any hi va haver una aturada de país i que milers de catalans “vam sortir al carrer a dir prou després d’un episodi de repressió brutal”. El portaveu de Junts per Catalunya ha reiterat que llavors, el rei Felip VI “va dimitir de les seves funcions i es va posar al capdavant del ‘a por ellos’, beneint la violència de les forces de seguretat contra els catalans que van anar  votar el primer d’octubre”i ha considerat que la repressió “no només ha seguit, sinó que ha augmentat. Tenim més repressió, més exili i més imputats. Tots els poders de l’Estat espanyol, conjurats”.

 

 

Barcelona, 3 d’octubre de 2018

 

 

Darreres notícies

Junts per Catalunya insta el magistrat Marchena a abandonar la causa que manté els líders sobiranistes en una presó preventiva injustificada

El portaveu adjunt considera que el judici dels presos polítics no serà just, “quan qui hi ha al …

Més informació

El Parlament activa la Comissió del Reglament i posa en marxa la ponència que ha de redactar la reforma del text a petició de Junts per Catalunya

El portaveu de Junts per Catalunya celebra que s’hagi constituït aquesta comissió perquè permetrà impulsar reformes i “dotar …

Més informació

Els diputats de Junts per Catalunya participen com a observadors en les consultes populars al País Basc

Eduard Pujol respon a Carmen Calvo que un govern “que es diu que és democràtic no hauria d’acceptar …

Més informació

Segueix-nos

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.