Notícies

Totes les notícies

Albert Batet: “El 155 va ser un cop d’estat contra Catalunya i ara ens trobem en un estat d’alarma que s’està convertint, ‘de facto’, en un estat d’excepció”

El president del Grup parlamentari considera que l’esperit del 155 continua viu i retreu al govern espanyol la recentralització de competències que lamina la capacitat d’actuació del Govern català per fer front a la Covid-19

 El Grup parlamentari insta a actuar amb rapidesa, capil·laritat i consens polític davant la crisi sanitària, econòmica i social de la Covid-19

El president del Grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha denunciat que l’aplicació del 155 va ser un “cop d’estat contra Catalunya, amb un objectiu de laminar la voluntat majoritària de la societat catalana d’exercir el dret a l’autodeterminació”. Així s’hi ha referit durant les preguntes al president de la Generalitat al ple del Parlament d’aquest dijous al matí. Batet ha recordat que aquesta setmana el Grup parlamentari va presentar les conclusions de la Comissió d’investigació de l’aplicació de l’article 155 i ha tornat a instar el Parlament a reprovar els ideòlegs polítics d’aquesta “operació d’estat il·legal”, com són Mariano Rajoy, Pedro Sánchez o el Rei Felip VI, entre d’altres.

En aquest sentit, el president del grup parlamentari ha lamentat que el 155 segueixi vigent i que aquesta aplicació encoberta hagi marcat els dos anys de legislatura del president Torra. “Ara mateix, ens trobem en un estat d’alarma que s’està convertint, ‘de facto’, en un estat d’excepció”, ha reblat Batet, que ha retret al govern espanyol la recentralització de competències que lamina la capacitat del Govern per fer front a la Covid-19. “Ho està perpetrant el govern que s’autodefineix com el més progressista de la història”, ha recordat i ha lamentat finalment que, malgrat tot, “veiem que l’esperit del 155 forma part de l’ADN de la dreta i de l’esquerra espanyola”.

 

 

Atendre l’emergència sanitària i reparar els danys a les persones i a l’economia: les prioritats del Govern

El portaveu de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, ha destacat l’aposta que ha fet el Govern per plantar cara a la crisi de la Covid-19, que passa per atendre l’emergència sanitària i la reparació dels danys a les persones i l’economia: “Ara toca governar. Les persones necessiten que se’ls atengui, que se’ls doni resposta, i que es protegeixi el seu futur, els llocs de feina i l’economia”, ha reblat. En la compareixença del president Torra per informar del canvi de conseller al capdavant del Departament d’Acció Exterior després de la denúncia d’un cas de presumpte assetjament sexual, Pujol ha elogiat la gestió que se n’ha fet des de l’Executiu: “Va actuar bé, va buscar la veritat i la solució més efectiva. El president va escoltar, va acceptar la renúncia d’un conseller i a la vegada va activar els protocols de la funció pública, per anar a l’arrel”. És per això que ha animat el president i el seu Govern a seguir amb la feina feta fins ara, i ha assenyalat que el país i la gent no renunciaran mai a tenir futur: “No renunciem a tenir un horitzó de benestar i de prosperitat. I vostè, President, ha marcat el camí per sortir-nos-en: responsabilitat i fer passar la veritat per davant de l’oportunitat. La veritat i el bon govern, sempre”.

 

 

En aquesta mateixa línia, la diputada de Junts per Catalunya Elsa Artadi ha urgit a prendre mesures per fer front a la Covid-19, amb celeritat, contundència i capil·laritat, però sobretot “amb consens polític i concert amb les entitats i sectors”. Així s’hi ha referit al ple del Parlament, on ha sentenciat que és moment d’actuar amb mesures reals, com ha fet el Govern del president Torra, que ha treballat perquè els efectes d’aquesta crisi recaiguin en l’administració i no en la ciutadania. “Ara toca anar molt més enllà. És per això que a s’ha constituït el Pla per a la Reactivació econòmica i protecció social del país. Un pla global per dur a termes totes les tasques necessàries en l’àmbit econòmic i social”, ha dit Artadi, que, d’altra banda, ha criticat les mesures del govern espanyol, “que va molt tard en les seves obligacions”.

En aquest sentit, la diputada ha assenyalat que ara és l’hora que el govern de Pedro Sánchez retorni les competències a Catalunya; que estableixin una prestació pels treballadors amb dependents que no es puguin reincorporar; que es prenguin mesures tributàries reals als grans impostos estatals per lligar-los a la recuperació de l’activitat i econòmica; que els diners promesos arribin de veritat, “han de ser una realitat i no només un anunci”; que es permeti l’endeutament de les administracions per poder ajudar de veritat i que les administracions locals puguin utilitzar els romanents, i es modifiqui la regla de despesa.

El ple del Parlament d’aquest dijous també ha designat Assumpció Castellví senadora per representar la Generalitat al Senat.

 

Barcelona, 21 de maig de 2020


 

Darreres notícies

Junts per Catalunya no veu en l’indult una solució al conflicte polític sinó l’exercici del dret d’autodeterminació i l’amnistia

Albert Batet: “És insòlit que al segle XXI un president pugui der inhabilitat per defensar la democràcia i …

Més informació

Albert Batet: “La causa contra el president Torra és una nova mostra de la decadència de la democràcia espanyola”  

El president del Grup parlamentari denuncia que la justícia espanyola actuï de forma “desproporcionada, abusiva i amb una …

Més informació

Cleries retreu a Govern espanyol que parli de memòria democràtica i diàleg mentre l’Estat practica persecució política

“Volen reparar el passat fosc de la guerra civil i la dictadura franquista, cosa que és imprescindible, però …

Més informació

Segueix-nos