Notícies

Totes les notícies

Albert Batet denuncia la nova onada de repressió de l’estat espanyol contra l’independentisme i trasllada el seu suport al president Torra i a tots els encausats

Artadi denuncia que els ports siguin “murs infranquejables d’inhumanitat” en la gestió de la crisi humanitària de la Mediterrània i demana posar els ports de Catalunya a disposició dels vaixells de rescat

El portaveu de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha lamentat la nova onada de repressió que pateix l’independentisme aquesta última setmana després que s’hagin obert noves causes contra el conseller d’Interior, Miquel Buch, per la seva col·laboració amb l’1 d’octubre durant la seva presidència de l’AMI; contra la diputada al Congrés Laura Borràs o com l’estat espanyol està posant totes les traves perquè el vicepresident Junqueras, el conseller Toni Comín o el president Carles Puigdemont, no puguin exercir els seus drets com a eurodiputats. En una pregunta al president de la Generalitat, a qui també ha traslladat el suport del grup parlamentari després que la Fiscalia n’hagi demanat la seva inhabilitació, Batet ha demanat fer front a aquest cicle repressiu contra  l’independentisme i ha lamentat que, una vegada més, el president del Govern espanyol Pedro Sánchez hagi tancat les portes de nou al diàleg: “Prefereix eleccions a afrontar un diàleg que pugui resoldre el conflicte existent entre Catalunya i Espanya”.

 

 

Al seu torn de rèplica, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat “respondre com ens demana la societat: a cada dret que se’ns negui, l’hem d’exercir”. El president ha volgut remarcar també les últimes notícies sobre l’espionatge que el Ministeri d’Exteriors, amb Josep Borrell al capdavant, ha realitzat a delegats, diputats i periodistes estrangers sobre l’acció exterior del Govern a Europa: “Les clavegueres de l’estat espanyol actuen amb impunitat. Pensen que no els passarà factura, però s’han passat de frenada”.

 

https://twitter.com/JuntsXCat/status/1148898128512389120

 

La crisi de la Mediterrània: els incompliments dels països a Europa

La diputada de Junts per Catalunya Elsa Artadi ha denunciat que els ports del Mediterrani s’hagin convertit “en murs infranquejables d’inhumanitat” i que Europa estigui desatenent la responsabilitat de complir les quotes d’acollida de refugiats. “La política d’interessos i inhumana de molts governs s’imposa i s’incompleixen els valors fundacionals dels tractats de la UE: el respecte per la dignitat humana o el respecte pels drets humans”, ha dit. En aquest sentit, ha lamentat que s’estiguin destinant milers d’euros al tancament de rutes en comptes d’oferir-ne de més segures, atenent l’ordenament jurídic internacional. “Aquesta és la política que es fa des dels països europeus, mancada de transparència, vergonya i d’humanitat, i ho estem permetent”, ha lamentat finalment.

 

https://twitter.com/JuntsXCat/status/1148927394692182017

 

En una interpel·lació al conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, la diputada ha preguntat quines són les accions que el Govern pot dur a terme en matèria d’instal·lacions i accessos als ports catalans. Al seu torn de rèplica, Calvet ha assegurat que “ens hem sentit molt sols amb l’estat espanyol en ser terra d’acollida”, i ha explicat que hi ha tres ports a Catalunya – Vilanova i la Geltrú, Palamós i Sant Carles de la Ràpita – que disposen d’instal·lacions per poder acollir vaixells de rescat. “Des del Govern de la Generalitat, aixequem la ma per formar part de la solució i no del problema”, ha conclòs finalment.

 

Conseller Damià Calvet: “Per fer front a l’allau migratòria de dimensions històriques que viu Europa, volem ser part de la solució, no del problema”

 

Recuperació de l’Àgència de Salut Pública

El ple del Parlament ha aprovat per unanimitat la llei de creació de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. El diputat de Junts per Catalunya, Pep Riera, ha celebrat que l’ens “ja sigui una realitat amb personalitat jurídica pròpia” i ha assegurat que ara té molt sentit recuperar-la, per “preservar un sistema de sanitat i salut pública modèlics”.

 

Recupera les intervencions dels diputats i consellers de Junts per Catalunya al ple del Parlament, aquí .

 

Barcelona, 10 de juliol de 2019

 


 

Darreres notícies

Comunicat en relació amb l’anunci del tancament de les plantes de la multinacional Nissan a Catalunya

Davant de la decisió de la multinacional automobilística Nissan de cessament de l’activitat industrial de les plantes ubicades …

Més informació

Junts per Catalunya demana explicacions al Govern espanyol pel tancament de Nissan a Catalunya

Reclama la compareixença de la ministra d’Indústria al Congrés i al Senat perquè expliqui quins plans té l’Executiu …

Més informació

Matamala proposa al Senat fer l’activitat parlamentària per videoconferència

Considera que es generaria un estalvi en despeses de transport, allotjament i altres dietes   Josep Maria Matamala, …

Més informació

Segueix-nos