Notícies

Totes les notícies

Albert Batet defensa la figura del mediador internacional com a garantia pel diàleg amb l’estat espanyol i assegura que “quan es parla de negociació política, sempre estem a punt”

El president del grup parlamentari remarca l’anomalia que per primera vegada en la història del Parlament se celebra una sessió de control a un president que no és diputat de la Cambra

En president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha defensat el diàleg i negociació amb garanties amb el govern de l’estat per resoldre el conflicte polític entre Catalunya i Espanya. “Quan es parla de diàleg i negociació política, sempre hi som i sempre hi serem”, ha reiterat, però ha marcat com a condició indispensable, després dels reiterats incompliments del govern espanyol amb Catalunya, la figura del relator internacional. “Desconfiem de l’Estat espanyol. Ni compleix amb la paraula donada, ni abandona la seva deriva autoritària”, ha reblat el president del grup parlamentari. “El conjunt del país vol una solució i la solució passa pel reconeixement del dret per l’autodeterminació”, ha sentenciat.

En la seva intervenció durant la sessió de control al Govern, Albert Batet també ha remarcat l’anomalia que avui s’hagi celebrat la primera sessió de la història del Parlament sense que el president tingui l’escó de diputat de la Cambra. Per això ha traslladat el suport de l’espai al president Torra i li ha agraït el sentit d’estat per afrontar aquesta situació, “posant el país per davant de qualsevol interès personal o partidista”.

Recupera la intervenció del president del grup parlamentari Albert Batet a través del nostre canal de YouTube:

 

Al seu torn de rèplica, el president Quim Torra ha assegurat que el Govern afronta el procés de negociació amb l’Estat sota tres principis: la responsabilitat, la força de la unitat i el respecte a les decisions que pren el Parlament. “El millor pel nostre país és no estar paralitzats per la repressió ni doblegar-nos davant de qualsevol amenaça de l’Estat i sobretot el respecte a la voluntat popular, a les decisions que pren la ciutadania a través del Parlament”, ha dit. És per això, que el president ha assegurat que el seu deure com a president de la Generalitat és obeir les resolucions que s’aproven en aquesta Cambra, com va ser l’aprovació de la figura del mediador internacional.

 

 

La gestió de les postemergències

La diputada de Junts per Catalunya, Marta Madrenas, ha fet una pregunta al Govern sobre la gestió de les postemergències, després dels efectes causats pel temporal Gloria al territori català, amb afectacions greus a Girona i les Terres de l’Ebre. “Els alcaldes, regidors vam treballar colze a colze amb el Govern, amb el president Torra al capdavant per articular una gestió molt complexa. Vam ser al peu del canó, i  els equips d’emergències van demostrar servei públic i ha estat molt ben valorat per la ciutadania. Ara, cal gestionar la postemergència”, ha dit.

Recupera la intervenció de la diputada Marta Madrenas a través del nostre canal de YouTube:

 

Al seu torn de rèplica, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha anunciat que des del Govern s’ha posat en marxa un programa de coordinació de mesures postemergències per casos de desastres naturals, “necessitem mecanismes de coordinació entre departaments de la Generalitat i les diferents administracions”, ha explicat.

 

 

Barcelona, 12 de febrer de 2020


 

Darreres notícies

Junts per Catalunya porta l’Estat espanyol al TEDH per censurar els debats sobre l’autodeterminació i la monarquia al Parlament

El vicepresident i el secretari primer de la Mesa, Josep Costa i Eusebi Campdepadrós respectivament, al·leguen que s’han …

Més informació

Recull d’activitat trimestral de Puigdemont, Comín i Ponsatí al Parlament Europeu

Els exiliats, eurodiputats de JxCat – Lliures per Europa, fan públiques les seves activitats al Parlament Europeu des …

Més informació

Borràs a Sánchez: “La suspensió del tercer grau demostra que als presos polítics no se’ls administra justícia sinó venjança”

JxCAT exigeix ​​al president de Govern espanyol que consensuï la distribució dels fons europeus per fer front a …

Més informació

Segueix-nos