Notícies

Totes les notícies

Albert Batet: “Cada mesura que es pren per fer front a la situació de la Covid-19, ha d’anar acompanyada de mesures econòmiques i socials”

El president del Grup parlamentari ha instat els altres grups a treballar per una reactivació del país tan aviat com es pugui perquè “una economia fota és una manera de donar vida i esperances de futur”

Toni Morral lamenta que el govern espanyol no inclogui l’aturada de desnonaments en el nou decret d’estat d’alarma i “perjudici els més vulnerables”

 

 

El president del Grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha demanat a l’Executiu que per cada “mesura que es pren per fer front a la situació de la Covid-19 i protegir la vida de les persones, ha d’anar acompanyada de mesures per compensar l’impacte que tenen en matèria social i econòmica”. Batet s’hi ha referit aquest dimecres al ple del Parlament en la seva intervenció, durant la compareixença del Govern per a informar sobre les darreres mesures adoptades per la Covid-19.

 

https://twitter.com/JuntsxCatParl/status/1323964227493761024

 

Albert Batet ha considerat imprescindible actuar amb previsibilitat davant aquestes mesures, per tal que en tot moment es conegui quines afectacions hi haurà en funció de cada moment epidemiològic i, especialment, ha instat la resta de partits de la Cambra i el Govern a treballar per una reactivació positiva del país. “Ens hem de preparar, perquè tan aviat com es pugui, es reprengui l’obertura de comerços, l’activitat esportiva, cultural. Necessitem reactivar l’economia. Una economia forta i unes empreses fortes és una manera de donar vida i esperances de futur”, ha dit.

És aquí on ha recordat que malgrat que la Generalitat destini tots els recursos a pal·liar els efectes de la crisi, no es pot deixar de recordar el dèficit fiscal que pateix Catalunya i ha denunciat que el govern espanyol destini diners a despeses supèrflues i innecessàries i  no abordi qüestions essencials com “el teletreball, ni els ERTO, ni el subsidi per pares que tinguin fills en quarantena, ni tracta la possibilitat de restringir horaris comercials o de suspendre desnonaments com en l’anterior estat d’alarma”.

 

Recupera la intervenció de la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, per explicar les mesures que ha pres l’Executiu en matèria de Covid-19, a través del nostre canal de YouTube.

 

El món local: falta de finançament

 

 

La diputada de Junts per Catalunya Marta Madrenas ha reivindicat el paper dels ajuntaments en la gestió de la pandèmia, com la primera porta a la que els ciutadans s’adrecen els ciutadans i ha demanat “que els ens locals siguin escoltats i rebin un major finançament”. Madrenas ha criticat l’actuació del Govern espanyol en relació amb els ajuntaments i ha assenyalat especialment que “la primera mesura municipalista que va prendre va ser reduir a la meitat les ajudes a l’ocupació que gestionem els ajuntaments. Però també ens va requisar els romanents”. “Quan convé, el govern espanyol ho té clar: cafè per a tothom. Però quan es tracta de col·laborar amb municipis, la Generalitat, i els ciutadans ho té més clar: cafè per a ell sol”, ha dit finalment.

 

Recupera la rèplica de la consellera de la Presidència i Portaveu del Govern, Meritxell Budó, a través del nostre canal de YouTube.

 

Aturada dels desnonaments

El Govern va aprovar aquest dimarts un decret llei per aturar els desnonaments durant la pandèmia, una mesura que el govern espanyol ja va incloure al primer estat d’alarma, però no en aquest segon. És per això que el diputat de Junts per Catalunya Toni Morral ha lamentat que l’estat espanyol estigui cedint a pressions dels sectors més poderosos “perjudicant els més vulnerables”. “Per què el govern espanyol, en aquest segon estat d’alarma, no ha decretat moratòria en els processos judicials de desnonaments, com va fer en el primer? Per què no ha contemplat una transferència competencial a les comunitats autònomes perquè puguin ser elles les que intervinguin en aquesta matèria?”, ha dit.

 

 

Recupera la rèplica del conseller d’Interior, Miquel Sàmper, a través del nostre canal de YouTube.

 

En aquest ple, Junts per Catalunya també ha defensat la necessitat de mesures per ajudar i protegir el sector cultural davant les restriccions que el diputat Francesc Ten ha qualificat de “cop vital pel sector i pels treballadors de la cultura”. “El país no es pot permetre veure com desapareix la professió de músic o prendre embranzida en l’alta creació que sempre ha tingut”, ha subratllat.

 

 

Recupera la rèplica de la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, a través del nostre canal de YouTube.

 

D’altra banda, el diputat Pep Rieraha subratllat la importància d’una bona comunicació a l’hora de transmetre a la ciutadania les mesures que pren el Govern en matèria de Covid-19, perquè d’aquesta manera, ajuda a que siguin més efectives. És per això que ha assegurat que les decisions que ha pres el Govern “són de primera magnitud, valentes i ben orientades. Cal que s’anticipi abans que la situació sigui irreversible, i que comuniqui amb claredat, transmetent confiança als ciutadans”.

 

 

Recupera la rèplica de la consellera de la Presidència i Portaveu del Govern, Meritxell Budó, a través del nostre canal de YouTube.

 

Barcelona, 4 de novembre de 2020


 

Darreres notícies

Elsa Artadi: “El 14-F hem d’assegurar unes eleccions amb les millors garanties sanitàries, que tothom pugui votar i que la informació arribi a tots els electors”

Junts per Catalunya aposta per una reducció del cost de la campanya electoral: “Els partits polítics hem de …

Més informació

Albert Batet reclama més recursos per Catalunya i apel·la a la responsabilitat individual per fer front a la crisi, perquè “retrocedir, no és una opció”

El president del Grup parlamentari sosté que “el problema no és el ‘dumping’ fiscal’, és el dèficit fiscal. …

Més informació

Junts per Catalunya remarca la importància del sector químic al sud de Catalunya i demana fer compatible aquesta indústria amb el futur, la salut i seguretat del territori

Albert Batet apel·la a la responsabilitat col·lectiva per no fer passes enrere en la lluita contra la Covid: …

Més informació

Segueix-nos