Notícies

Totes les notícies

Albert Batet aplaudeix la tasca del Govern durant la gestió de la pandèmia a l’hora de configurar grans acords, pactes de país i projectes de suma

Gemma Geis sobre l’aprovació de la llei d’ordenació del litoral: “És una llei de país que permetrà respectant la biodiversitat i l’equilibri entre la dinamització econòmica i el valor natural”

 

 

El president del Grup parlamentari, Albert Batet, ha destacat la tasca del Govern en la gestió de la pandèmia a l’hora de configurar grans acords, de pactes de país i de projectes de suma. En una pregunta al president Torra durant la sessió de control d’aquest dimecres. Batet ha remarcat l’Acord Nacional per a la Reactivació Econòmica i Protecció Social que va aprovar ahir el Govern i que és un “acte de coresponsabilitat i una aposta de futur”, ha dit Batet.

 

Albert Batet: “A ningú se li escapa que són temps on l’emergència sanitària comporta una urgència econòmica i social i, per tant, temps per la política”

 

En aquest sentit, el president del Grup parlamentari ha celebrat que el Govern hagi prioritzat el país per damunt de qualsevol altre interès: “A ningú se li escapa que són temps on l’emergència sanitària comporta una urgència econòmica i social i, per tant, temps per la política. Temps on es requereix actituds de màxima responsabilitat, de rigor, solvència i de voluntat de mà estesa”.

Batet també ha aprofitat per donar mostres de solidaritat a la portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Laura Borràs, que ha declarat al Tribunal Suprem, així com als membres independentistes de l’anterior Mesa del Parlament, “que estan sent jutjats per haver complert amb les seves obligacions, que era permetre el debat parlamentari”. Albert Batet també ha denunciat els casos d’espionatge “inadmissible” de què han estat víctimes el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, i el president del Parlament, Roger Torrent.

 

Recupera la rèplica del president de la Generalitat Quim Torra a través del nostre canal de YouTube:

 

 

La llei d’ordenació del litoral

El Parlament ha aprovat la llei d’ordenació del litoral després que el Parlament hagi debatut aquest dimecres al matí les modificacions aprovades per la comissió de Territori en l’última sessió. La llei té com a finalitat prevenir i reduir els riscos i efectes naturals; prevenir i mitigar l’emergència climàtica i adaptar les zones costeres als efectes del canvi climàtic o atorgar un règim sancionador als ajuntaments per garantir el pla de protecció i ordenació del litoral.

 

https://twitter.com/GemmaGeis/status/1285901244947726336

 

La diputada de Junts per Catalunya, Gemma Geis, ha defensat que es tracta d’una “llei de país que ha escoltat les recomanacions de tots els experts que ens han recomanat els instruments dels quals hem de dotar aquesta llei per fer-la avançada” i ha seguit assegurant que és un pas endavant  que permet gaudir del litoral “respectant-ne la biodiversitat i l’equilibri entre la dinamització econòmica i el valor natural”.

Finalment, Geis ha apuntat la necessitat de col·laboració i participació dels ajuntaments i alcaldes del litoral: “Són els nostres aliats. La participació dels ajuntaments és vinculant, és molt important aquesta concertació amb l’administració local”.

 

 

Polítiques de suport al món local

La diputada de Junts per Catalunya Anna Erra ha assenyalat la importància del PUOSC pel món local per ser una eina “clau per al desenvolupament i per fer que moltes inversions que es volen fer als nostres municipis puguin ser finançades”. Erra ha subratllat que els pressupostos dels ajuntaments estan en una situació complicada i que el PUOSC extraordinari que ha posat en marxa el Govern és una bona injecció de recursos al món local. “El PUOSC és una eina que ens ajuda al reequilibri territorial”, ha dit finalment.

 

 

Recupera la intervenció de la consellera de la Prescidència i portaveu del Govern Meritxell Budó a través del nostre canal de YouTube:

 

 

Barcelona, 22 de juliol de 2020


 

Darreres notícies

Elsa Artadi: “El 14-F hem d’assegurar unes eleccions amb les millors garanties sanitàries, que tothom pugui votar i que la informació arribi a tots els electors”

Junts per Catalunya aposta per una reducció del cost de la campanya electoral: “Els partits polítics hem de …

Més informació

Albert Batet reclama més recursos per Catalunya i apel·la a la responsabilitat individual per fer front a la crisi, perquè “retrocedir, no és una opció”

El president del Grup parlamentari sosté que “el problema no és el ‘dumping’ fiscal’, és el dèficit fiscal. …

Més informació

Junts per Catalunya remarca la importància del sector químic al sud de Catalunya i demana fer compatible aquesta indústria amb el futur, la salut i seguretat del territori

Albert Batet apel·la a la responsabilitat col·lectiva per no fer passes enrere en la lluita contra la Covid: …

Més informació

Segueix-nos