Notícies

Totes les notícies

Albert Batet: “Això no va d’un decret o una decisió del TSJC. Va de defensar la salut dels catalans i la democràcia”

Francesc de Dalmases reconeix la gestió d’Interior amb els confinaments del Ripollès i la Cerdanya, però reconeix que “es podria haver fet millor: Han faltat cribratges i no s’ha avançat en la vacunació”

Lluís Guinó, sobre el procés de vacunació: “Cal prioritzar residències i protegir també als professionals. Evitar la desmotivació i el cansament professional

El president del Grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha denunciat la decisió del TSJC de suspendre cautelarment les eleccions convocades pel 30-M i ha sentenciat que “això no va d’un decret o una decisió del TSJC. És un problema de sobirania, de democràcia i de no respectar les institucions”. Batet ha lamentat que es posi en dubte constantment la legitimitat del Govern i el Parlament i que són els ciutadans qui han d’escollir, mitjançant el seu vot, els seus representants. “Va de defensar la salut dels catalans i defensar la democràcia” ha apuntat Batet que ha recordat que la situació judicial actual pel que fa a la data electoral “no és un cas aïllat, és un comú denominador que s’ha esdevingut des de l’1 d’octubre, passant pel 27 d’octubre i el 21-D”.

D’altra banda, el president del Grup parlamentari ha recordat que Junts per Catalunya ha fet un decàleg amb propostes de les mesures que el Govern pot aplicar per assegurar que les votacions siguin amb totes les garanties sanitàries. “Forma part de la nostra responsabilitat. Si les eleccions són el 30-M, hem d’aprofitar els propers mesos per dotar-nos de les garanties jurídiques per votar amb seguretat sanitària en moments de les eleccions”, ha dit finalment.

 

Bona gestió del govern, però amb millores

El diputat de Junts per Catalunya Francesc de Dalmases ha agraït la gestió dels confinaments del Ripollès i la Cerdanya per part del departament d’Interior, però ha subratllat que “es podria haver fet millor”, perquè li han faltat “recursos compensatoris als sectors més afectats” i ha afegit que tampoc s’ha dotat de recursos sanitaris a les comarques afectades: “han faltat cribratges, més professionals de reforç i no s’ha avançat en la vacunació”.

En la mateixa línia s’ha expressat el diputat Lluís Guinó, que ha defensat la gestió del Govern amb la pandèmia, però ha reclamat que, amb els confinaments territorials, cal considerar les característiques de cada territori, “no valen accions lineals. Calen ajuts directes als sectors afectats i comunicació directa amb ajuntament”. A més, ha afegit que cal més vacunació i infermers que participen en el procés de vacunació. “Cal prioritzar residències i protegir també als professionals. Evitar la desmotivació i el cansament professional”, ha conclòs.

 

Barcelona, 20 de gener de 2020

 

Darreres notícies

Nogueras: “La llei de Podem i PSC es carrega el model català de Bombers i les competències de la Generalitat de Catalunya”

L’esmena de Junts busca preservar i protegir el model català de Bombers, únic a l’Estat espanyol i referent …

Més informació

Albert Batet: “Mentre els estats europeus aboquen més recursos i ajudes, apliquen moratòries i excepcions, l’estat espanyol s’amaga darrera la bandera i les vacunes i no assumeix responsabilitats”

El president del grup parlamentari ha emplaçat les forces polítiques que tenen representació a Madrid que reclamin els …

Més informació

Junts per Catalunya insisteix que la Llei Celaá no blinda el català a les escoles

La senadora Assumpció Castellví critica “les presses” del Govern espanyol per aprovar la nova Llei Educativa “sense poder-hi …

Més informació

Segueix-nos