Notícies

Totes les notícies

Albert Batet acusa Ciudadanos de portar el “Reglament del Parlament al límit amb finalitats electorals i partidistes. No és una moció de censura, és una farsa”

El president del grup parlamentari assegura que “parlar de convivència és respectar la democràcia, els resultats electorals, la llibertat i Catalunya”.

 

El president del Grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha acusat Ciudadanos d’utilitzar els mecanismes de la Cambra en benefici propi i amb finalitats partidistes i electorals. Així s’hi ha referit aquest dilluns al vespre durant la seva intervenció en la moció de censura al president Quim Torra impulsada per Ciudadanos. “Estan portant el Reglament del Parlament al límit amb interessos electorals, utilitzant Catalunya com a trampolí per poder remuntar  unes enquestes que els donen uns pèssims resultats”, ha denunciat. “En política no tot s’hi val”, ha dit i ha afegit que la moció de censura “ha estat una farsa i pura propaganda”.

 

https://twitter.com/JuntsXCat/status/1181270036427804673?s=20

 

Convivència, democràcia i llibertat

Batet ha demanat en el seu discurs respecte a la formació taronja a l’hora de parlar de convivència, de democràcia i de llibertat: “Respectar la convivència és respectar les diferents maneres de pensar”. El president del grup parlamentari ha subratllat que Catalunya és un país divers i “pensar diferent no és un problema de convivència”. Per això ha lamentat que es compari el moviment independentista amb el terrorisme, “som gent de pau, pacífica i sempre hem condemnat les violències i els atemptats terroristes”.

 

“Estem a les portes d’una sentència que canviarà l’equilibri de drets i llibertats que hem tingut en aquest país durant molt temps, com el dret a reunió, manifestació, la presumpció d’innocència o el dret d’autodeterminació. Tots aquests són drets que estan sent vulnerats i que hem de defensar més que mai”

 

En aquest sentit, Batet també ha assegurat que parlar de convivència és respectar la democràcia, els resultats electorals, la llibertat i Catalunya: “Estem a les portes d’una sentència que canviarà l’equilibri de drets i llibertats que hem tingut en aquest país durant molt temps, com el dret a reunió, manifestació, la presumpció d’innocència o el dret d’autodeterminació. Tots aquests són drets que estan sent vulnerats i que hem de defensar més que mai”.

 

Projectes obstaculitzats que beneficien el conjunt dels catalans: “Ciudadanos predica el que no practica”

El president del grup parlamentari ha acusat Ciudadanos de “predicar el que no practiquen” i els ha acusat d’obstaculitzar mesures legislatives importants que beneficien tots els catalans. “Aquesta és la realitat de Ciudadanos, que no tiren endavant els projectes necessaris per Catalunya quan els seus vots són decisius”, ha conclòs.

D’entre les mesures, ha destacat el vot en contra de la millora del servei de Rodalies, contra la construcció del corredor Mediterrani, contra el finançament de TMB, contra les subvencions culturals catalanes o contra el compliment de la disposició addicional tercera de l’Estatut. “Vostès a Madrid quan han sigut decisius han votat contra interessos de tots els catalans”, ha lamentat, i ha destacat també el vot còmplice de Ciudadanos per aprovar el 155, el decret llei per incentivar fugida d’empreses o el vot favorable a processar Francesc Homs per la consulta del 9N.

 

https://twitter.com/JuntsXCat/status/1181266018301337601?s=20

 

Finalment, ha glossat altres projectes obstaculitzats com amb el vot contrari a les esmenes als pressupostos a favor de les inversions de Catalunya, contra la llei de dependència, contra la connexió dels Mossos a la base de dades internacionals, contra més recursos de places de 0-3 anys o l’abstenció per la universalització de la sanitat.

 

Pots recuperar les fotografies del ple extraordinari que ha celebrat el Parlament de Catalunya a través del nostre canal de Flickr:

 

Ple al Parlament Moció de censura (7/10/2019)

 

Barcelona, 7 d’octubre de 2019

Darreres notícies

Albert Batet: “El petit comerç s’ha d’adaptar a les noves tecnologies per poder arribar als seus clients com ho han fet en alguns municipis durant el confinament”

El president del Grup parlamentari de Junts per Catalunya i la portaveu adjunta, Gemma Geis, visiten Ripoll per …

Més informació

Comunicat en relació amb l’anunci del tancament de les plantes de la multinacional Nissan a Catalunya

Davant de la decisió de la multinacional automobilística Nissan de cessament de l’activitat industrial de les plantes ubicades …

Més informació

Junts per Catalunya demana explicacions al Govern espanyol pel tancament de Nissan a Catalunya

Reclama la compareixença de la ministra d’Indústria al Congrés i al Senat perquè expliqui quins plans té l’Executiu …

Més informació

Segueix-nos